• NIEUW
  • Appel-ui chutney
    01-09-2021

    Appel-ui chutney

    Lekker bij een kaasplankje of op brood.

     

    hoeveelheid 1,5 liter
    bereiden 65 minuten
       
       

     

    Benodigd
    weckpotten totaal 1,5 liter
     
    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. uien
    1 kg. appels
    250 ml. appelcider-azijn

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 rode pepers
    2 laurierbladeren 
    150 gr. suiker
    1 el. kaneel
    1 el. kerrie
    1 el. zout
    1 tl. gemalen kruidnagel

    En aan de slag!  
    • Pel en snipper de uien.
    • Verwijder de zaadjes uit de rode peper (tenzij je van pittig houdt) en hak zeer fijn.
    • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. 
    • Bak de ui glazig in een scheutje olie en voeg dan de peper, laurier, specerijen en suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste de azijn en de appels toe.
    • Laat op zacht vuur ± 45 min. doorkoken totdat de appel helemaal zacht en het mengsel stroperig is. Giet dan in een schone weckpot. Laat deze op zijn kop afkoelen. De pot trek dan vacuüm.
    Houdbaarheid
    De chutney is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast. 
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Appel-ui chutney
    Veganistisch
    7.13
    Gert van Herk
    Rhoon
    Gele ui
    1.56
    500 gram
    Fruithandel van Os
    Papendrecht
    Elstar - klein
    2.08
    kilo (+/- 9 stuks)
    Odin - bio van verder weg
    Appelciderazijn
    Biodynamisch
    3.49
    fles (750 ml.)
    VERS DUURZAAM LOKAAL