Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. witte of groene asperges (of een mix)
2 eieren
1 bosje radijs
100 gr. sla
500 gr. witte of groene asperges (of een mix)
2 eieren
1 bosje radijs
100 gr. sla
Ingrediënten uit jouw keuken
3 el. (appel) azijn
6 el. olijfolie
1 el. dijonmosterd
1 el. honing
2 el. kappertjes
2 el. kappertjes
gemalen peper en zout
En aan de slag!
En aan de slag!
- Snijd de onderkanten van de asperges. Schil de witte asperges, voor de groene is alleen wassen voldoende.
- Leg de asperge een voor een plat en schaaf met de dunschiller steeds van de kop tot de onderkant zodat er slierten ontstaan. Ga door tot het niet meer kan. Doe de slierten in een kom. De restjes kun je fijn snijden en toevoegen.
- Meng de azijn, olie, mosterd en de honing goed door elkaar. Doe de dressing bij de aspergeslierten en hussel er voorzichtig doorheen. Marineer 10 minuten, dan worden de slierten lekker mals.
- Kook de eitjes hard (7-8 min.). Laat goed schrikken en pel ze. Snijd doormidden.
- Was de radijs en het blad grondig. Het blad kun door de salade verwerken. Snijd de radijsjes in kwarten.
- Was de sla.
- Meng de sla, radijs en kappertjes door de aspergesslierten en leg de halve eieren er bovenop.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!