Aantal personen
4 personen
Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
4 aubergines (B-keuze)
500 ml. yoghurt
1 tuinkers of peterselie
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
1 tl. kerrie
1 tl. paprikapoeder
1 ui
3 teentjes knoflook
gemalen peper en zout
4 personen
Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
4 aubergines (B-keuze)
500 ml. yoghurt
1 tuinkers of peterselie
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
1 tl. kerrie
1 tl. paprikapoeder
1 ui
3 teentjes knoflook
gemalen peper en zout
- En aan de slag!
- Snijd de aubergines in de lengte door, in 6-8 parten. Smeer ze in met olie en bestrooi met zout.
- Neem een droge koekepan en bak hierin de aubergines aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart.
- Hak de ui en knoflook.
- Neem een braadpan en de fruit de ui. Voeg dan de knoflook en kruiden toe en bak nog 5 min. mee. Doe de yoghurt erbij, meng en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de aubergine in de yoghurtsaus. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de aubergine 30 min. stoven.
- Leg de gestoofde aubergine met de saus op een bord en bestrooi met de tuinkers en/of andere kruiden.
- Serveer met couscous, rijst of plat brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!