Ingrediënten Rechtstreex
1 tofu
1 gele paprika
2 rode ui
1 bos koriander, gewassen en grof gehakt
Ingrediënten uit jouw keuken
marinade; 1 geperste teen knoflook, 1 tl. korianderpoeder, 2 el. zoute sojasaus, 1 tl. gemberpoeder, 2 el. olie
pesto; koriander, 1 teen knoflook, geperst, 2 el. pijnboompitjes of nootjes, geroosterd, 4 el. olijfolie, 1 el. (appel)azijn, gemalen peper en zout
extra benodigd: spiezen
En aan de slag!
- Steek de barbecue aan. Bereiden in een grillpan kan ook. Zorg dan dat de pan vlak voor het grillen voorverwarmd is.
- Meng voor de marinade alle ingrediënten bij elkaar.
- Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. en roer de marinade erdoor. Laat minimaal 1 uur gekoeld marineren. Schep af en toe voorzichtig om.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pulseer tot een grove pesto.
- Snijd de ui en paprika in grove stukken.
- Als de tofu lang genoeg heeft gemarineerd, kun je de spiezen maken. Rijg de ui, paprika en tofu om en om aan de spiezen.
- Leg de spiezen op de barbecue (of grillpan) en grill rondom in 8 minuten bruin.
- Serveer de spiezen met de korianderpesto. Probeer er de gepofte aardappel met bloemenboter bij. Klik hier voor het recept.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!