Wie ben jij?

Je bent een van ons. Je gelooft in de korte voedselketen, waardeert lokale producten op eigen tafel en wilt boeren en makers in jouw buurt steunen. Je hebt een ondernemende houding en bent dol op eten. Je wilt meebouwen aan een nieuwe voedselketen in plaats van erover te lezen en te praten. Je bent ambitieus en laat je niet snel van stuk brengen. Je voelt je verbonden met je eigen regio, legt makkelijk contacten en komt graag bij mensen over de vloer. Logistieke processen heb je snel onder de knie en het rijden in een bezorgbus is voor jou een Zen-moment, waar je graag naartoe werkt.

 

Dit ga je doen

Als wijkchef thuisbezorging ben jij verantwoordelijk voor de Krimpenerwaard Hub- & Bezorgservice van Rechtstreex. Een echte pionier! Jij bent de allereerste wijkchef die een wijkpunt voor klanten uit een subregio heeft. Jouw “wijk” is daarmee vele malen groter dan een standaard wijk in Rotterdam of Den Haag. Bovendien is jouw wijkpunt geen afhaalpunt zoals de anderen. Bij jou hoeven klanten hun boodschappen niet zelf te komen halen. Want om iedereen in de Krimpenerwaard makkelijk met lokaal voedsel uit de eigen gemeente te kunnen voorzien, wordt jouw wijkpunt een bezorgdienst-hub. 

Vanaf de hub leidt je bestellingen van klanten in goede banen, neem je leveringen van het verzamelpunt in ontvangst, controleert deze, weeg je producten, pak je bestellingen per klant in en lever je de lekkerste boodschappen thuis af bij de klant. De activiteiten zijn actief en vragen om een normale conditie. Als het werk te veel wordt, kun je hulp inschakelen van vrijwilligers, stagiaires of medewerkers/collega’s. 

Dat allemaal doe je met veel aandacht voor de klant: Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de thuisbezorgdienst en de klantervaring. Je onderhoudt het contact met jouw klanten, verstuurt nieuwsbrieven, geeft klachten en suggesties door aan het verzamelpunt in Rotterdam en geeft wijzigingen door als een product een keer niet geleverd kan worden. 

Vraag je je af wat het verzamelpunt is? Het Rechtstreex verzamelpunt (distributiecentrum) is in het westen van Rotterdam. Alle producten van boeren en makers worden op het verzamelpunt verzamelt en vanaf daar over de afhaalpunten van Rechtstreex in Rotterdam en omstreken verdeeld. Denk aan veel blauwe kratten, volle rolcontainers, honderden soorten groenten, bergen met brood en kasten vol kaas. Samen met alle wijkchefs waaronder jij, bouwen we aan een nieuwe en lokale voedselketen.

 

Deze skills zien we graag terug in je CV:

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met een eigen bedrijf;

 • Je hebt ervaring als winkelier en/of kunt je makkelijk voorstellen om een soortgelijke rol te hebben;

 • Je hebt ervaring met logistieke processen of wil graag ervaring erin opdoen;

 • Je bent klantgericht;

 • Je bent computervaardig en leert snel met nieuwe systemen omgaan; 

 • Je hebt minimaal 3 jaar een rijbewijs;

 • Je hebt de voorkeur om als zelfstandige te werken;

 • Je bent flexibel en werken in het weekend vind je geen probleem;

 • Je bent woonachtig in de Krimpenerwaard;

 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht;

 • Je bent sociaal vaardig en sterk in open communicatie;

 • Je bent proactief en barst van de energie.

 

Dit kun je verwachten als je met ons komt werken:

 • Een netwerk van missiegedreven collega’s

 • Een platte organisatie, waar je zo maar met de oprichter even koffie kunt drinken

 • Ruimte en vrijheid om je als ondernemer te ontwikkelen en ideeën in te brengen

 • Een eerlijke bedrijfscultuur, waarin je overal om je heen sociaal gedrag terugziet, verbondenheid met mens en natuur geleefd wordt en ieder gepassioneerd meewerkt aan het hoger doel

 • Mogelijkheid om meer te leren over lokale producten en productieprocessen

 • Een uitdagende rol in een missiegedreven organisatie

 • De kans om fulltime of parttime te werken, inprincipe als zelfstandig ondernemer

 

Over Rechtstreex

De huidige voedselketen is een anonieme keten voor massaproducten, waarbij het voor de consument onbekend is waar je eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt.  Deze keten is gericht op massamarketing en industriële efficiëntie. Je weet niet of je kunt vertrouwen op de informatie over je eten en je staat ver af van de productie ervan, de seizoenen en de kennis over smaakvolle bereiding.

Een groeiende groep consumenten is op zoek naar eerlijke, duurzame producten met een verhaal en de kennis om daar zelf iets lekkers mee te maken. Rechtstreex bouwt een transparante, lokale en sociale voedselketen, met een eerlijke prijs voor boer en consument. Het is een keten waarin iedereen weer weet wat eten is. Rechtstreex hanteert qua inkoop, logistiek, afzet, marketing en educatie een vernieuwend model. We zijn een alternatief voor de supermarkt en huidige voedselketen.

Rechtstreex brengt producten van boeren en makers uit de regio direct naar de consument. Het zijn boeren en makers die betrokken zijn bij hun afnemers, producten van een bijzondere kwaliteit maken en geïnteresseerd zijn om hun verhaal te vertellen. Een transparante en sociale keten is waar rechtstreex voor staat. Dat is enerzijds een eerlijke prijs voor boer en consument, maar ook een werkwijze waarbij iedereen elkaar kent en snapt wat er nodig is in de keten.

 

Durf jij de uitdaging aan te gaan?

We zijn super benieuwd naar je motivatie en naar jou als persoon. We nodigen je uit om ons een onderscheidende brief te sturen en deze samen met je CV te mailen. Wil je nog meer informatie voordat je je aanmeldt? Ga dan naar www.rechtstreex.nl of bel 06 15 88 75 10 (Maarten Bouten).