Ingrediënten uit jouw keuken
400gr. bloemkool
250 gr. paddenstoelenmix, de grote gehalveerd
500 gr. aardappels
100 gr. sla
Ingrediënten van jou
olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl. paprikapoeder
1 kleine ui
voor de dressing: 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd, gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Schrob de aardappel en snijd in partjes. Meng met olie, paprikapoeder en peper en zout. Zet in de oven en bak totaal 30 minuten.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukken. Hou 10 mooie bloemkoolroosjes apart.
- Snijd de ui in reepjes en pers de knoflook uit.
- Doe de 10 mooie bloemkoolroosjes, de ui, de knoflook en paddenstoelen (grote gehalveerd) in een kom en meng met olie en peper en zout.
- Leg het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
- Schep de aardappels ook even om.
- Kook intussen de rest bloemkool 10 minuten. Giet af, voeg een klein scheutje olie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de sla. Maak de dressing en meng erdoor.
- Verdeel de puree over de borden en leg met daarop de geroosterde bloemkool en paddenstoelen. Serveer de aardappelen en de salade erbij.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!