Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. bloemkool
2 aubergine
1 paprika
200-300 gr. saladekaas
verse kruiden (koriander, peterselie) of tuinkers
2 kleine uien
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. kurkuma
500 gr. bloemkool
2 aubergine
1 paprika
200-300 gr. saladekaas
verse kruiden (koriander, peterselie) of tuinkers
2 kleine uien
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. kurkuma
1 el. sambal
4 tenen knoflook, geperst
2 el. olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
2 el. olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Snijd de aubergines overdwars doormidden. Snijd de binnenkanten in met een mes, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- Meng de olijfolie met 2 tenen knoflook en peper en zout. Smeer dit op de platte kant van de aubergines. Leg de aubergines met de platte kant naar boven op een ovenplaat en rooster ongeveer 20 minuten.
- Snijd de bloemkool in stukken en pulseer in een keukenmachine tot een fijne korrel. Met de hand schaven op een rasp kan ook.
- Snipper de ui.
- Was de kruiden en hak fijn.
- Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Neem een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de kurkuma en de sambal toe en bak even mee. Doe de bloemkoolcouscous erbij en de paprika erbij en bak alles nog ongeveer 8 min.
- Verdeel de bloemkoolcouscous over 2 borden en leg de halve aubergine erbij. Verkruimel de saladekaas erover.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!