Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Wat doe je met... Winterpostelein?

Winterpostelein is tegen vorst bestand en daardoor in het vroege voorjaar een belangrijke bron van vitamine C en mineralen als calcium, magnesium, ijzer en omega-3 (!). De postelein smaakt knapperig, zacht en aards. Qua bereiding kun je er alle kanten mee op. Lees hier de lekkerste recepten, die we deels kregen via onze leden van de #LokaalMaal Facebookgroep.

  • Postelein stamppot met kastanje champignons en een wildburger: Aardappels koken met een bouillonblokje, ui en knofloof fruiten, alles bij elkaar en burger en champignons bakken. 
     
  • Winterpostelein in een wrap met bonenstoof.
     
  • Speltpasta met winterpostelein en zalmforel
     
  • Winterpostelein met geroosterde witlof en blauwe kaas
     
  • Voor een snelle lokale maaltijd: salade van winterpostelein, 2 soorten paddenstoelen / zwammen gebakken in olijfolie en wat knoflook en een kruidendressing van (soja)yoghurt met een handje fijngesneden kruiden en peper en zout. Wat geroosterd brood erbij.
     
  • Kipburger; kipgehakt gekruid met curry madras en peterselie. Met mosterdblad, uienchutney en piccalilly. Sla van mosterdblad en winterpostelein.
     
  • Soepiemonster maakte een soepje van de winterpostelein en pecannoten. Bekijk het recept hier.


     
  • Pompoen winterpostelein omelet met aardpeerpuree en gestoofde Nieuw Zeelandse spinazie: Pompoen en ui kleinsnijden en bakken/stoven. Kurkuma en kruiden naar smaak toevoegen. Winterpostelein heel kort erdoor mengen en direct daarna eimengsel toevoegen. Omelet bakken met deels deksel op de pan. Aardpeer en aardappel koken en stampen. Nieuw Zeelandse Spinazie bakken en met water stoven tot het zacht is.
     
  • In rijstkoker gekookte emmer, winterpostelein, feta, in chilipepers/olie/knoflook gebakken kastanje champignons, rozijnen, pompoenpitten, geroosterde groene pompoen. Yum!


Bestel de winterpostelein hier.