Boeregoed

Boeren en makers

Boeregoed

Naaldwijkseweg 257, 's Gravenzande

Een oude kas in De Lier kreeg in 2013 een nieuwe bestemming dankzij de ideeën van een groepje bevlogen mensen. In 2017 verhuisde Boeregoed naar 's Gravenzande en werd het de Buurtkas! Inmiddels werkt er een hechte groep van 35 vrijwilligers bij Boeregoed, deze groep wordt begeleid door Jerry Moerman.

Boeregoed wil gezond, smaakvol en duurzaam eten toegankelijk maken voor en door bewoners in de regio. Ook wil Boeregoed mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek en begeleiding bieden om te re-integreren in het arbeidsproces. Tot slot: door innovatie en educatie kennis vergaren én doorgeven. Niet alleen aan jeugd of studenten, maar aan iedereen die gezonder wil eten en meer wil weten. 

Boeregoed is nu een plek waar mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking samenkomen. Vrijwilligers helpen mensen die in een sociaal isolement zitten door samen in de kas te werken en nieuwe contacten op te doen. Bovendien kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier werkervaring opdoen. Daarnaast leren we scholieren en studenten hoe je producten moet telen.

De producten van Boeregoed worden op biologische wijze geteeld, maar Boeregoed is nog niet gecertificeerd BIO. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Plaagbestrijding vindt plaats met biologische middelen.

Het resultaat? Gezonder, verser, lekkerder eten, vanuit een werkwijze die beter is voor mens en milieu.

www.boeregoed.nl