PRODUCT FILTER

CiderCider

CiderCider

Keilestraat 9F, Rotterdam

In 2009 startte Wouter Bijl met het importeren van ciders uit o.a. Frankrijk, Spanje en Engeland met zijn bedrijf CiderCider. Elf jaar later, in 2020, besloot hij zelf ciders te gaan produceren onder de merknaam Lightship cider en sappen onder de merknaam Luid Fruit. De productieruimte van CiderCider bevindt zich in een oude havenloods in de Rotterdamse fruithaven.

De ambitie om zelf ciders te gaan maken ontstond toen Wouter de meer traditionele ciders in zijn handen had en bedacht dat er nog zo veel meer mogelijk zou zijn op het gebied van smaak en productiemethode. Vanuit die gedachte is Lightship cider ontstaan en is hij met CiderCider minder traditionele ciders gaan maken. Hierbij gebruikt hij verschillende productiemethodes, zoals wilde gisting, en andere ingrediënten zoals hop of pepers. Er wordt geen sulfiet of toevoegingen gebruikt; de ciders zijn een echt natuurproduct. 

Net als de ciders zijn ook de sappen, die onder de merknaam Luid Fruit worden geproduceerd, een tikkeltje eigenwijs. De gedachte is om appelsap leuker en spannender te maken dan de doorsnee appelsap die iedereen kent. Er worden naast de appels en peren ook smaakmakers toegevoegd zoals ander fruit, specerijen, gember, pepers of thee. De sappen worden houdbaar gemaakt door middel van pasteurisatie.

CiderCider werkt eraan zo duurzaam mogelijk te produceren. Ingrediënten worden, waar mogelijk, biologisch en lokaal ingekocht en de verpakking van de 3 liter bag in box kan bij het gescheiden afval. De meeste appel komen uit Zeeland en de Hoekse waard, sommige ciders worden 100% gemaakt van hoogstam peren uit Rhoon, zoals de cider Pet-Nat (zolang de voorraad strekt).

"Onze droom is om in de toekomst een eigen boomgaard te hebben waarmee wij jullie nog beter kunnen laten zien hoe bijzonder en divers appels en peren zijn!" Aldus Wouter Bijl.

 

CiderCider
Rotterdam

Appel & gembersap

€ 3.04
fles
CiderCider
Rotterdam

Appel, habanero & hibiscussap

€ 2.82
fles
CiderCider
Rotterdam

Gembershot

€ 9.05
fles
CiderCider
Rotterdam

Pet nat peer - Cider

€ 11.17
fles
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief