• NIEUW
 • De Heerlijkheid van Papendrecht

  De Heerlijkheid van Papendrecht

  Kerkbuurt 56, Papendrecht

  De Heerlijkheid van Papendrecht wordt gerund door fruitteler Jan Korteland en zijn vrouw Ester. In eigen brouwerij zorgt Geert-Jan Verschoor voor de heerlijke bieren. De Heerlijkheid is gelegen in de bebouwde kom van Papendrecht aan de dijk langs de Merwede. In de boomgaard wordt met veel aandacht voor de natuur en milieu geteeld. Er staan diverse fruitsoorten zoals als appels, peren, pruimen, kersen,
  bessen, bramen, frambozen, mispels, en kweeperen. Een deel van deze oogst wordt verwerkt tot jam, moes, stoofperen in pot, sap en saus. Daarnaast worden in de eigen Brouwerij de Heerlijkheid speciaalbieren gebrouwen. De eigen geteelde en bewerkte producten, en nog veel meer, worden verkocht in de eigen streekwinkel. Elke vrijdag is hier een Rechtstreex wijkpunt open. Ook vinden er kinderfeestjes , rondleidingen en andere activiteiten plaats. In de ontvangstruimte de Hooizolder kan er onder het genot van een kopje koffie of thee ook gewoon even rustig worden genoten van het prachtige uitzicht over de boomgaard. Deze ruimte is ook te huur voor vergaderingen, feestjes of andere activiteiten of u kunt een heerlijke High Tea reserveren. En bij mooi weer kunt u heerlijk plaatsnemen op het terras tussen de fruitbomen of een leuke spelroute volgen. In de boomgaard staat het pand van Stichting BIJ de Heerlijkheid . Hier wordt educatie gegeven over de bijen en andere nuttige insecten. Loop gerust het wandelpad door de boomgaard. En voor kinderen die meer willen leren over het omgaan met paarden kunnen terecht voor omgangslessen.

  Teeltwijze 
  Bij de Heerlijkheid van Papendrecht zijn natuur en milieu belangrijk. Door vooral rassen te telen die weinig gevoelig zijn voor ziekten en door het creëren van een natuurlijk evenwicht door de boomgaard aantrekkelijk te laten zijn voor natuurlijke vijanden van schadelijke insecten kan aantal bespuitingen sterk worden beperkt. Bij de bespuitingen die toch nog nodig zijn wordt enkel gebruik gemaakt van “groene‘ bestrijdingsmiddelen en plantversterkers. Om de bodem gezond te houden worden er alleen organische en biologische meststoffen gebruikt en worden er geen chemische onkruidbestrijding toegepast.
   

  De brouwerij 

  Geert-Jan Verschoor staat aan het hoofd van Brouwerij de HeerlijkheidDe brouwerij is een micro-brouwerij waar op ambachtelijke wijze en met natuurlijke ingrediënten wordt gewerkt. De verschillende bieren ontlenen hun oorsprong aan authentieke bier-recepten, maar wel gebrouwen met een eigentijdse draai. Het brouwproces past precies bij de werkwijze van de Heerlijkheid. In sommige bieren vindt je appelsap of vlierbloesemsap van eigen bodem.

  Lees verder op www.heerlijkheidpapendrecht.nl of in deze blog over het telen van appels en peren

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief