PRODUCT FILTER

De Krekerij

De Krekerij

Maasboulevard 100,, Rotterdam

De Krekerij richt zicht op de ontwikkeling en productie van voedselproducten op basis van krekels en sprinkhanen. Er wordt al jaren gesproken dat deze dieren het voedsel van de toekomst zijn, we eten ze in Nederland alleen nog bijna niet. Als de grootste barrière voor het eten van deze dieren de perceptie is, doen we bij de Krekerij er alles aan om dat te veranderen! Ze maken daarom de meest verantwoorde en lekkere producten op basis van krekels en sprinkhanen die we kunnen bedenken.

Krekels en sprinkhanen hebben veel minder water, voedsel en land nodig vergeleken met traditioneel vee. Daarnaast kunnen ze worden gevoed op plantaardige reststromen die overblijven van primaire productie voor mensen. Daardoor hoeven deze dieren niet te concurreren met de voedselvoorziening voor de rest van de wereld. Momenteel werken we aan het circulair opzetten van deze nieuwe “insector”. Wij kweken de dieren expres niet zelf, krekels en sprinkhanen kunnen op een traditionele boerderij gehouden worden.

Ze hebben zich in Rotterdam gespecialiseerd in de verwerking van de dieren en introduceren ze op verschillende manieren in voedingsproducten die passen binnen ons Nederlandse dieet. Krekels hebben als ze goed te eten hebben gekregen een interessante umami, licht bittere smaak dat door veel mensen als nootachtig wordt omschreven. 

Voor de kweek werkt de Krekerij samen met boeren die inzetten op die smaak. Vervolgens maken ze er in combinatie met plantaardige ingrediënten bijvoorbeeld krekelvlees van. Zo maakt de Krekerij bijvoorbeeld de krekelburger gemaakt, een gezonde en lekkere burger met de unieke notige smaak van krekel. 

Het doel van de Krekerij is om krekels en sprinkhanen onderdeel te maken van ons dagelijkse dieet in Europa vóór 2030. In 2030 is er een netwerk ontstaan van boeren die overgeschakeld zijn naar krekel- of sprinkhaan kweek met dieren gevoed op plantaardige reststromen van onze primaire voedselproductie. Een nieuw circulair voedselsysteem, samen met de ondernemers die ons al generaties voeden. Zo ver zijn we alleen nog lang niet. De eerste stap begint bij jouw! We horen erg graag iedereens mening over de producten of andere opmerkingen. Laat het ons vooral weten via mening@dekrekerij.nl

De krekels die we gebruiken in onze producten worden op dit moment voornamelijk gekweekt in Zuid-Spanje door het gunstige klimaat daar.  

De Krekerij
Rotterdam

Krekancini (12 stuks, bevroren)

€ 8.49
zakje
De Krekerij
Rotterdam

Krekelburgers (2 stuks, bevroren)

€ 4.20
zakje
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief