PRODUCT FILTER

De Schillerij

De Schillerij

Woudsedijk Zuid 37-41, Woubrugge

Martin van Rijn is sinds 1 juli 2020 eigenaar van De Schillerij. De Schillerij was tot voor kort een onderdeel van het bestaande akkerbouwbedrijf in Woubrugge. Sinds 2006 worden hier al aardappelen geschild. Door de overname kan Van Rijn het schilproces optimaliseren en hun klanten nog beter van dienst zijn.

Van Rijn vind het belangrijk dat alles klopt in het hele proces. Ook het milieu en moeder natuur zijn daar bij gebaat.  Dit begint al bij het telen van de aardappelen. De Schillerij probeert de grond zo min mogelijk te bereiden. Ze gebruiken compost en dierlijke mest om de grond in goede conditie te houden zodat de aardappelen optimaal kunnen groeien. 

Ook bij het schilproces wordt aandacht besteed aan duurzaamheid en continu gezocht naar verbeteringen. Bijvoorbeeld door te kijken hoe er minder water gebruikt kan worden tijdens het schillen. De stroom die nodig is om de machines aan te drijven, komt van de zonnepanelen op het dak. De aardappelschillen, die overblijven na het schillen, gaan naar een veehouder. De koeien daar zijn er dol op. 

De Schillerij
Woubrugge

Verse friet

Uitverkocht
€ 2.73
zak
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief