• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Delta-Ostrea met Oestercompagnie

    Delta-Ostrea met Oestercompagnie

    Havendijk 21, Yerseke

    In 1999 is Delta-Ostrea opgericht door Adriaan van de Plasse. Het begon allemaal in een oude scheepscontainer. Deze werd gebruikt als verpakkingsatelier. In het jaar 2000 volgde een verhuizing naar het oesterputten complex 14 aan de Havendijk in Yerseke. Hierdoor kon de capaciteit vergroot worden. Door de jaren heen werden er nog een aantal oesterkwekerijen overgenomen. Met thans 235 hectare aan oesterpercelen is Delta-Ostrea een van de grootste oesterkwekers van Nederland.

    Rotterdam Matijn Wijn van de Oestercompagnie gebruikt de oesters voor proeverijen, events en de mobiele oesterbar. Nu brengt hij ze vanuit Tholen ook naar Rotterdam voor Rechtstreex. De Zeeuwse creuse worden door Adriaan van der Plasse gekweekt op Tholen, daar heeft hij een perceel de Hoge Kraaier genaamd. De oesters liggen op zogenaamde tafels, die droogvallen bij eb -om eraan te kunnen werken- en weer onder water komen te staan bij vloed. Daarom worden deze oesters ook wel tafeloesters genoemd.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief