PRODUCT FILTER

Jan de Waard Visserij

Jan de Waard Visserij

Scheepmakersstraat 2, Lekkerkerk

Wij zijn Jan en Ramona de Waard, oprichters van Jan de Waard Visserij. De oprichting van Jan de Waard Visserij is eigenlijk het bewijs van een uit de hand gelopen hobby: 'Ik wilde al van jongs af aan beroepsvisser zijn en sinds begin dit 2017 is dit dan ook gelukt. Mijn taak als beroepsvisser is het vangen van de rode Amerikaanse rivierkreeft “Procambarus Clarkii” ook welzoetwaterkreeft genaamd.'

Deze exotische pracht scharrelt in de Hollandse wei tussen de schapen en koeien. Kruipt door kleine slootjes. Leeft in gangenstelsels onder het weidelandschap. Concurreert met inheemse dieren. Wij hebben zoetwaterkreeft vissen als grootste uitdaging aangenomen.

Ze zijn goed eetbaar. Smaakvol kreeftenvlees. Allerlei spannende en lekkere gerechten. Van straatvoedsel tot culinaire hoogstandjes. In de landen waar deze dieren van nature voorkomen, worden ze volop gegeten. In Nederland zien we nu een enthousiaste groep liefhebbers ontstaan. Voor ons een spannende uitdaging om van deze economische en ecologische hindernis een economische niche te maken. Een uitdaging waar onze gespecialiseerde zoetwaterkreeftvisserij zich met volle ambitie voor inzet. Uitdagend, exotisch, heerlijk en puur natuurlijk! Zo lekker heeft u ze nog niet geproefd!

Wij gaan gekookte rivierkreeft leveren aan Rechtstreex, waar u als klant van kunt gaan genieten door ze te wokken of in een gerecht te verwerken.

www.jandewaardvisserij.nl

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief