Jeroen van der Waal

Boeren en makers

Jeroen van der Waal

Klompenmakerstraat 20, Ridderkerk

Wij zijn een ambachtelijke bakker en maken authentiek brood en banket met pure smaak. Dat doen we op onze eigentijdse wijze. En voor ons heel belangrijk: we houden rekening met het welzijn van mens en milieu en de natuurlijke oorsprong van de ingrediënten. Maar ook met de techniek van nu.

In 1830 gaat (voor zover bekend) de eerste Van der Waal als bakker aan de slag. Gewoon met de broodkar zoals dat toen ging. Tegenwoordig zit de bakkerij waar al het lekkers wordt gemaakt aan de Klompenmakerstraat in Ridderkerk. We hebben zes winkels gevestigd in Ridderkerk, Hendrik Ido Ambacht en Alblasserdam. Aan het roer van het familiebedrijf staat Jeroen van der Waal die de eeuw oude familietraditie voortzet (al 106 jaar om precies te zijn). Met veel liefde brood en banket maken, vakman zijn, kritisch zijn, je vernieuwen en je best doen. Heel gewoon Van der Waal dus.

Iedereen is zich vandaag bewust van zorg over welzijn van mensen en de natuur om ons heen. Als moderne bakkerij ondernemen we daarom milieubewust. Zo worden er natuurlijk(e) gezonde grondstoffen gebruikt, verspillen we niet en produceren energie- en materiaalbewust. De belangrijkste basis is ons meel. Niet de goedkoopste, maar de beste. Al generaties is Van der Waal ‘getrouwd ’met Molen de Kersenboom in Rijsoord. We zijn er kind aan huis. Daar wordt het meel gemalen onder vakkundig oog.

Deze puurheid en vakmanschap is al generaties de basis van de geur en smaak van als ons brood. Met diezelfde zorgvuldigheid kiezen wij al onze andere grondstoffen en dat proef je!

www.bakkerij-vanderwaal.nl