PRODUCT FILTER

Kleischuur

Kleischuur

Vest 2, Gouda

De Kleischuur is een restaurant aan de rand van Gouda centrum met een terras aan het water. Je kunt hier terecht voor seizoensgebonden vegan, vegetarische, vis- en vleesgerechten. Tijdens de Corona lockdown hebben Marleen Swagemakers en haar team een delicatessen-lijn ontwikkeld, waarvan een selectie van de producten nu te koop zijn bij Rechtstreex. Met de op zuur ingemaakte groenten kun je langer van seizoensgebonden producten genieten. In tegenstelling tot de groenten in pot uit de supermarkt wordt er geen tot minimaal suiker gebruikt waardoor ze een stuk gezonder zijn. 

De Kleischuur is in 2014 door Marleen opgericht. Vanuit de verwondering dat er in Gouda geen gevarieerde horeca te vinden was, is Marleen maar zelf een restaurant begonnen. Ze gaf haar baan als directiesecretaresse bij de overheid op en stortte zich toen op de ontwikkeling van de Kleischuur. Een avontuur waarin ze zelf het wiel heeft moeten uitvinden. Inmiddels is de Kleischuur een begrip en welbekend als restaurant met een hoog serviceniveau waar zowel veganisten als klanten die verantwoord vis en vlees willen eten, terecht kunnen. Groente spelen een belangrijke rol in de keuken en samen met haar team wordt continue gewerkt aan het creeëren van nieuwe smaakcombinaties en het (her)uitvinden van bereidingstechnieken.  

De Kleischuur voelt zich verantwoordelijk voor de ecologische voetprint die ze achterlaten. Bij de Kleischuur werken ze met producten waar mens, dier en het milieu niet ernstig onder lijden; niet hier bij het gebruik, maar ook niet elders zoals in de zee of op de boerderij. Naast het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten uit de regio en kritische selectie van onze leveranciers, wordt de inkoop scherp afgesteld op het verwachte gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van groene energie, waar zuinig mee om wordt gegaan. Afval wordt gescheiden en er worden schoonmaakmiddelen met het EKO-keurmerk ingezet. 

Kleischuur
Gouda

Bloemkool-kurkuma op zuur

€ 4.62
pot
Kleischuur
Gouda

Gepekelde rode biet

€ 4.62
stuk
Kleischuur
Gouda

Gepekelde wortel

€ 4.62
stuk
Kleischuur
Gouda

Ui-kruidnagel op zuur

€ 4.62
pot
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief