• NIEUW
 • Kwekerij van Luijk

  Kwekerij van Luijk

  Middenzwet 45, Wateringen

  Auberginekwekerij Van Luijk is een familiebedrijf waar al meer dan 30 jaar aubergines geteeld worden. Op dit moment is Dennis van Luijk de eigenaar en runt hij als derde generatie het bedrijf. Dennis teelt naast paarse aubergines ook andere soorten, zoals de graffiti en de witte aubergine, maar ook mini-aubergines of Japanse varianten. De teelt start in november, dan wordt er gezaaid. Dit gebeurt op speciaal daarvoor ingerichte bedrijven. Na 8 weken komen de planten naar de kwekerij. Hier worden de planten gepoot en vastgebonden aan touwtjes. Eind februari kunnen ze de eerste aubergines oogsten en dit gaat door tot eind oktober. Hierna wordt de kas gereinigd en ontsmet en kunnen ze half december weer nieuwe planten ontvangen.

  Van Luijk wil zo min mogelijk gebruik maken van fossiele brandstoffenHun warmtekrachtkoppeling zet aardgas om in warmte en elektra. De warmte gebruiken zij om de kassen te verwarmen en de elektra leveren ze terug aan het net. Daarvan maken ongeveer 1500 huishoudens gebruik.

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.