PRODUCT FILTER

Maasstroompjes

Maasstroompjes

Heemraadssingel 241, Rotterdam

Het Rotterdamse koekje Maasstrompje ontstond in 1934 toen banketbakker G.Slob, met zijn banketbakkerij en theesalon aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, de prijsvraag won voor het ontwerpen van hèt Rotterdams koekje. De prijsvraag werd uitgeschreven door de Rotterdamse Banketbakkersvereniging en de VVV.

Banketbakker Slob bedacht de receptuur en zijn vrouw de naam ‘Maasstroompje’ en zo kreeg Rotterdam zijn eigen koekje, dat werd verkocht in prachtig art-nouveau papier. Door de crisis van de jaren ‘30 en de 2e Wereldoorlog die daarop volgde werd er nauwelijks meer iets meer met het Maasstroompje gedaan en zo raakte hèt Rotterdamse koekje in de vergetelheid. 

Vanuit haar passie voor biologisch koken ontwikkelde Inge Bodmer, kleindochter van banketbakker Slob, een eigentijds koekje op basis van de oorspronkelijke receptuur maar dan met 100% biologische ingrediënten. Tijdens het ontwikkelingsproces werd het koekje steeds voorgelegd aan een aantal proefpanels, waarna mevr. Bodmer-Slob als dochter van de oorspronkelijke bedenker als laatste kon zeggen: ’ja, nu smaakt het helemaal zoals vroeger’ !

Maasstroompjes
Rotterdam

Maasstroompjes (10 koekjes)

€ 3.96
zakje
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief