Natuurboerderij Hoeve Linquenda

Boeren en makers

Natuurboerderij Hoeve Linquenda

IJsseldijk Noord 244a, Ouderkerk a/d IJssel

Hoeve Linquenda is een veelzijdig veehouderijbedrijf, met veel aandacht voor natuur en landschap, dat geleid wordt door Ab en Tiny Vonk Noordegraaf.

Op onze boerderij hebben we schapen en zoogkoeien. Onze koeien zijn voor het grootste deel van het Hereford ras. Dit ras kent vele kwaliteiten. Het zijn dieren die goed onder ruige en harde omstandigheden kunnen leven. Hiermee zijn ze uitermate geschikt voor natuurbeheer. Onze kudde wordt dan ook ingezet voor natuurbegrazing in de Krimpenerwaard. Daarnaast zijn het sterke en zelfredzame dieren, waarbij de kalfjes zonder hulp geboren kunnen worden, en het gebruik van antibiotica niet nodig is. En niet het minst belangrijke, het vlees wordt geroemd vanwege de uitmuntende kwaliteit.

Ook onze schapen, van het ras 'De Noordhollander' zijn sterke, gezonde en zelfredzame dieren. Hierdoor kunnen ze ook prima ingezet worden in het natuurbeheer. In de gebieden die wij beheren staat de natuur centraal. Het behoud van biodiversiteit, weidevogels, botanische graslanden enzovoort, is waar wij een bijdrage aan willen leveren met ons bedrijf.

Deze bedrijfsfilosofie maakt dat ons natuurvlees een uniek product is. Onze dieren leven van wat de natuur opbrengt, en dat komt terug in de unieke smaak. Je proeft de diversiteit van grassen en kruiden terug in het vlees.

Meer informatie kan je vinden op www.hoevelinquenda.nl