PRODUCT FILTER

Noorderlicht

Noorderlicht

Gorissenweg 1, Noordeloos

Om een kaas van topkwaliteit te maken moet alles kloppen: het beste voer op basis van kruidige weilanden, goede en goed verzorgde koeien en het vakmanschap om van de rauwe melk een smakelijke kaas te maken. Noorderlicht beschikt al jaren over deze zaken en is uitgerust met de modernste apparatuur om de inmiddels befaamde Wilde Weide kaas te maken. Biologische boerenkaas van topkwaliteit. 

De koeien zijn voor het overgrote deel van het Blaarkop-ras, met de karakteristieke witte kop en zwart omrande ogen. Het is een inmiddels zeldzaam ras, dat van oudsher in de Oude Rijnstreek voorkomt, de streek waar Maria en Kees vandaan komen. Blaarkoppen passen heel goed in een biologische bedrijfsvoering. Ze zijn sterk, zachtaardig en kunnen met weinig toe. Ook geven ze melk van uitzonderlijke kwaliteit, die zich goed leent om er kaas van te maken.

Een prachtig gebouw. Een schitterend bedrijf. Het is de biologische kaasboerderij van Kees en Maria van Gaalen. Ondernemende mensen met een hart voor dieren. En liefde voor hun producten. Kaasboerderijen zijn er volop. Biologisch boeren is al lang geen uitzondering meer. Maar een biologische kaasmakerij in een moderne gebouwde boerenhofstede kun je zonder meer uniek noemen. Daarom alleen al een bezoek meer dan waard. Sinds 2008 wonen en werken zij op de biologische kaasboerderij Noorderlicht in de prachtige Alblasserwaard. Ook al is de kaasboerderij nieuw, ze zetten wel een traditie voort van kaas maken op een ambachtelijke en natuurlijke manier.

Maria en Kees hebben een biologische boerderij uit overtuiging. Landbouw is verweven met de natuur. In harmonie met elkaar geeft dit gezond en eerlijk voedsel, voor nu en voor de toekomst.

De kaas wordt van drie dagen melk gemaakt en wordt gemaakt door Maria met hulp van vast personeel of stagiaire. De kazen worden in 12 kg en 4 kg geproduceerd.

Op het vlak van duurzaamheid is het volgende over dit bedrijf te vertellen:

  • Kaasboerderij Noorderlicht van familie van Gaalen is een erkend biologisch bedrijf. Hierdoor moeten zij al aan verschillende eisen doen wat betreft dierenwelzijn, duurzaamheid, etc. In de biologische landbouw zijn kunstmest en bestrijdingsmiddelen verboden;
  • Daarnaast hebben zij een boerderij laten bouwen in een organische bouwstijl;
  • Hebben zij het Oudhollandse koeien ras de Blaarkhttps://www.trouw.nl/samenleving/groener-dan-noordeloos-kan-het-groene-hart-niet-worden~a3a90ace/op;
  • Zij houden rekening met het landschap zo is hun boerderij al ingepast in het landschap, daarnaast hebben zij een kikkerpoel, hoogstamfruitboomgaard en knotwilgen;
  • Er vindt natuurlijke dekking van het vee plaats;
  • Het vee wordt niet onthoornd;
  • Op aanvraag kunnen er rondleidingen gegeven worden;
  • Op de boerderij is een verkooppunt die 1 middag in de week open is; en kan er een vergaderruimte gehuurd worden;
  • Verder is het bedrijf van familie van Gaalen een erkend leerbedrijf voor stagiaires;
  • De streekproducten worden in de streek gemaakt en afgezet wat onnodige kilometers in transport bespaard.

Alle info over dit mooie bedrijf vind je op hun website. Hier vind je ook een artikel in Trouw over dit bedrijf.

In maart 2019 gingen we met onze wijkchefs op bezoek bij boerderij Noorderlicht. Bekijk hier het fotoverslag op Facebook.

Noorderlicht
Noordeloos

Jonge boerenkaas (verpakt)

Biodynamisch Biologisch
€ 10.73
500 gram
Noorderlicht
Noordeloos

Jong belegen boerenkaas (verpakt)

Biodynamisch Biologisch
€ 11.07
500 gram
Noorderlicht
Noordeloos

Belegen boerenkaas (verpakt)

Biodynamisch Biologisch
€ 11.66
500 gram
Noorderlicht
Noordeloos

Extra belegen boerenkaas (verpakt)

Biodynamisch Biologisch
€ 12.40
500 gram
Noorderlicht
Noordeloos

Boerenkaas fenegriek (verpakt)

Biodynamisch Biologisch
€ 11.66
500 gram
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief