PRODUCT FILTER

Rob van Paassen

Rob van Paassen

Bovenmolenweg 6, Oude Leede

Rob van Paassen en zijn vrouw Sandra runnen in Oude Leede, vlak boven Rotterdam, hun bedrijf. Ze telen daar groente in een flinke kas. Het bedrijf is in 2000 omgeschakeld naar biologische teelt. Dat doen ze sinds 2010 op biologisch-dynamische wijze. Met het overschakelen van reguliere en biologische teelt naar biologisch-dynamisch werken is het aantal gewassen flink uitgebreid. Van twee soorten groenten naar een grote diversiteit aan producten als paprika, pepers, komkommer, paksoi, sla, andijvie en tomaten. Al deze verschillende soorten zorgen voor voldoende vruchtwisseling, een onderdeel van biologisch-dynamisch telen. De teelt van bladgewassen (paksoi, eikenbladsla, winterpostelein, veldsla, shanghaipaksoi) vindt in de winter (nov-maart) plaats en de vruchtgroenten-oogst (paprika, komkommer en peper) is in de zomer (globaal van april-nov).

In de kas worden luizen en ander ongedierte bestreden met diverse soorten insecten. Hommels bestuiven de tomaten. Rondom de kas liggen weilanden waar paarden grazen en kippen scharrelen. De dieren lusten graag de onverkoopbare restjes groente en geven daarvoor weer mest terug. Bij biologisch-dynamisch boeren gaat het om het sluiten van de kringloop, daarom wordt de mest van hun recreatiepaarden en het gras dat zij eten geïntegreerd in het bedrijf. Alle mest die zij gebruiken is honderd procent dierlijk en biologisch. Als er toch mest aangevoerd moet worden dan komt dat van biologisch gehouden vee uit de buurt, onder andere van Hoeve Biesland. Ook worden er op het bedrijf preparaten gebruikt en zijn Rob en Sandra onderdeel van een groep biologisch-dynamische boeren die elkaars bedrijven bezoeken en van elkaar leren.

Rob en zijn vrouw zijn blij dat ze een deel van hun producten lokaal kunnen afzetten. Op hun oprit staat een klein tafeltje waar voorbijgangers groente kunnen kopen. Het is onbeheerd. Echt zelf producten verkopen is iets waar het stel geen tijd voor heeft. Daarom werken ze graag samen met Rechtstreex: “We willen producten afzetten naar consumenten in de buurt, maar we hebben niet zo veel tijd om alles zelf te verkopen.”

Rob van Paassen
Oude Leede

Groene Jalapeño peper

Biodynamisch Biologisch
€ 1.72
100 gram
Rob van Paassen
Oude Leede

Groene pepers

Biodynamisch Biologisch
€ 1.04
50 gram
Rob van Paassen
Oude Leede

Rode pepers

Biodynamisch Biologisch
€ 1.04
50 gram
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief