PRODUCT FILTER

Rotterdammertjes

Rotterdammertjes

Rotterdam

Rotterdammertjes – de bouwstenen van Rotterdam 

Initiatiefnemer Olaf Ouwerkerk vertelt:

"Het begon allemaal in juni 2016 toen mijn vriendin en ik de rekening gepresenteerd kregen op een mooi schoteltje, in een leuk, klein restaurantje in Den Haag. Bij de rekening lagen twee Haagsche Hopjes. Het eerste wat ik toen dacht was 'waarom heeft een stad als Den Haag een eigen snoepje en waarom heeft mijn stad geen eigen snoepje?'. Vanaf dat moment kon ik niet meer stoppen met fantaseren hoe dat snoepje er uit zou moeten komen te zien en hoe het snoepje zou moeten smaken. In juli 2017 is het Rotterdammertje - de bouwstenen van Rotterdam een feit. En wat ben ik enorm trots op mijn stad, op onze stad! Het snoepje is volledig geproduceerd en ontwikkeld door Rotterdammers, voor Rotterdammers.

Het Rotterdammertje heeft de vorm van een bouwsteentje, dat onze wederopbouw en architectuurstad typeert. Een snoepje dat onze inwoners nog trotser maakt, een snoepje dat kenmerkend is voor de smeltkroes van culturen die onze stad rijk is, een snoepje waarmee de horden toeristen ook het thuisfront kunnen laten proeven hoe Rotterdam smaakt. Een snoepje met een sociaal karakter, dat ontwikkeld en geproduceerd wordt binnen onze eigen stadsmuren. Een snoepje dat ook Rotterdammers met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Een snoepje dat prikt op je tong, zoals Rotterdam ons ook dagelijks prikkelt.

Ik ben enorm trots op mijn stad, ik ben een chauvinist pur sang. Ik word blij van makers die hun nek uitsteken voor onze stad. We moeten elkaar helpen. Rechtstreex is een fantastisch platform dat dit mogelijk maakt."

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief