PRODUCT FILTER

Slandse Bataat

Slandse Bataat

Hoofd 12, Zuidland

Slandse Bataat is een samenwerking tussen 2 telers uit Zuidland. Remco van BesTFruit was al enkele jaren proeven aan het doen met deze teelt en Johan van Akkerbouwbedrijf van Beek zag een nieuw gewas in zijn bouwplan wel zitten. Zij hebben begin 2019 de handen ineen geslagen bij de teelt van zoete aardappels.

Om ons product herkenbaar in de markt te zetten hebben we gekozen voor de naam Slandse Bataat. Het eerste deel geeft, naast dat het geassocieerd wordt met lokaal en van het land de oorsprong van ons product aan, namelijk het plaatsje Zuidland wat in de volksmond ‘Sland’ genoemd wordt. En het tweede deel is de juiste naam van deze knolgroente. Want het is namelijk helemaal geen familie van de aardappel, maar een bataat, lid van de winde familie.

Ons doel met de Slandse Bataat is het lokaal en duurzaam produceren van bataten. Het is onnodig om bataten van over de hele wereld te importeren. Zeker nu deze groente, welke in de top 5 staat van meest gegeten groenten wereldwijd, ook in Nederland steeds populairder wordt kunnen we ze jaarrond van eigen bodem eten. Op onze kleigrond groeien ze onbespoten en van uitstekende kwaliteit. Daarnaast zijn ze ook nog eens supergezond en lekker!

Om u nog bekender te maken met de bataat en de verschillende variaties willen wij u een zo breed mogelijk assortiment aanbieden. Dit betekend dat wij niet alleen de bekende oranje bataat verbouwen, maar ook witte, paarse en zelfs twee kleurige rassen. Ook bieden we mixen aan met de verschillende kleuren en helpen wij u een handje in de keuken met de kant en klare ovenbataten. Voor de toekomst zijn wij nog op zoek naar overige toepassingen om onze bataten in te kunnen verwerken.

OP = OP
OP = OP
Slandse Bataat
Zuidland

Zoete aardappel (nieuwe oogst 2020) - oranje vruchtvlees

Onbespoten
€ 4.62
kilo
OP = OP
OP = OP
Slandse Bataat
Zuidland

Zoete aardappel (nieuwe oogst 2020) - wit vruchtvlees, witte schil

€ 4.62
kilo
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief