PRODUCT FILTER

Antonio & Jolanda van Beek

Antonio & Jolanda van Beek

Munnikenhof 15, Terheijden

Jolanda en Antonio Van Beek telen sinds 1993 heerlijke witte asperges in het Noord-Brabantse Terheijden. Sinds zij begonnen blijft het bedrijf zich uitbreiden, dit wordt mogelijk gemaakt door o.a. automatisering en trouwe Poolse seizoensmedewerkers. Er wordt geteeld in een kas met verwarmingsbuizen in de ruggen voor de vroege oogst. Vervolgens buiten met verwarmingsbuizen in de ruggen voor de teelt daarna en in 'gewone' ruggen voor de laatste oogsten. 

Bij het starten van een nieuw perceel wordt gekeken wat de bodem nog nodig heeft en dan wordt er de juiste hoeveelheid kunstmest toegevoegd. Bestrijding van plagen en onkruid vind zoveel mogelijk mechanisch plaats, maar als het nodig is worden er ook gewasbestrijdsingsmiddelen ingezet.

Wanneer ze kunnen oogsten is afhankelijk van het weer en aantal zonuren. Bij mooi weer groeien de asperges wel 5 tot 6 centimeter per dag! Dat vindt Antonio het leukste van asperge telen: het is niet voorspelbaar en elke dag weer een uitdaging. 

Ben je een keer in de buurt? Ga dan eens langs bij de boederijwinkel van Jolanda en Antonio! Op www.vanbeekasperges.nl vind je diverse bijzondere recepten met asperges.

Op deze algemene site over asperges vind je ook veel informatie!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief