PRODUCT FILTER

Veggihap

Veggihap

Marconistraat 16, Rotterdam

Achter VeggiHap zit Sean Patrick. Hij komt uit Oeganda en woont al tien jaar in Nederland. Hij is al dertien jaar bezig met een duurzamer voedselsysteem. Zowel in studie als in werk. Voedsel is voor hem erg belangrijk, omdat hij opgroeide op een boerderij waar ze hun eigen voedsel oogsten. Daarom is hij altijd op zoek naar een manier om kleinschalige boeren en bijzondere groenten in het gangbare voedselsysteem te brengen. Dit is precies wat hij ook doet met VeggiHap. 

Hoe kwam je op het idee van VeggiHap? 

"In 2018 dacht ik na over nieuwe manieren om verschillende soorten gewassen in het gangbare voedselsysteem te brengen. Ik wilde me graag focussen op Nederlandse en Europese boeren, omdat ik merkte dat er veel voedselverspilling in hun landbouwsysteem ontstaat. Dit was een groot probleem en ik had het gevoel dat ik een oplossing had gevonden. Ik dacht aan mijn jeugd in Oeganda, daar was ik gewend om veel vers en gezond voedsel te eten. In Nederland vond ik dat een stuk moeilijker, omdat vers en gezond voedsel vaak een stuk duurder is. Al deze elementen komen samen in de pasta's van VeggiHap. De missie van VeggiHap is om het aantal gewassen en voedselproducten te vergroten. Dit doen we door gezonde en duurzame producten te maken, die gemakkelijk zijn te integreren in ons dagelijkse eetpatroon."

Waarom is dat belangrijk?

"We hebben op onze aarde een onwijze variëteit aan fantastische gewassen, denk aan zaden, groenten, wortels en granen. Maar wist je dat op dit moment afhankelijk zijn van maar vier gewassen (tarwe, rijst, maïs en soja) in meer dan driekwart van de wereldwijde voedselvoorziening? Dat is echt zonde omdat het heel erg interessant, lekker en leuk kan zijn om meer variëteit te hebben in onze gerechten. Meer variatie betekent namelijk meer keuze en meer smaak! En nog belangrijker, het is heel gezond in je dagelijkse voedselwaarden. Tegelijkertijd stimuleer je boeren hiermee om verschillende gewassen te blijven telen en help je daarmee de verschillende variëteiten en de biodiversiteit te behouden. Is dat moeilijk? Niet met VeggiHap! 

De pasta van VeggiHap is makkelijk en gezond en bevat 50 gram groenten per 100 gram pasta. Je kookt de pasta's zoals je normale pasta zou koken, maar ze zijn een stuk sneller klaar, tussen 4 en 6 minuten. Als je van 'al dente' houdt, is de pasta perfect na vier minuten koken en als je van zachtere pasta houdt is hij na zes minuten goed. De pasta's van Veggihap worden gemaakt van groentes als wortel, pompoen, rode biet en spinazie. Er zijn 3 soorten pastasmaken en vormen verkrijgbaar. 

Veggihap
Rotterdam

Bieten fusilli (groot)

€ 5.67
doos
Veggihap
Rotterdam

Bieten fusilli (klein)

€ 3.31
doosje
Veggihap
Rotterdam

Pompoen zucca (groot)

€ 5.67
doos
Veggihap
Rotterdam

Pompoen zucca (klein)

€ 3.31
doosje
Veggihap
Rotterdam

Spinazie campanelle (groot)

€ 5.67
doos
Veggihap
Rotterdam

Spinazie campanelle (klein)

€ 3.31
doosje
Veggihap
Rotterdam

Wortel radiatori (groot)

€ 5.67
doos
Veggihap
Rotterdam

Wortel radiatori (klein)

€ 3.31
doosje
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief