• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Vlaamsch Broodhuys

    Vlaamsch Broodhuys

    Schiedamsedijk 29, Vlaardingen

    Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor ‘le pain grand-mère’ en de andere broden van Dimitri Roels en zijn bakkers. Vlaamsch Broodhuys liet Nederland in 1996 kennismaken met ‘brood zoals brood bedoeld is’. Dimitri Roels is pionier in ons land, als het gaat om modern gebakken zuurdesembrood.

    Dimitri: 'Wat ik belangrijk vind, is mensen te laten genieten. Elke dag weer. Dat had ik toen ik nog kok was en dat heb ik nu als bakker.'

    ZUURDESEM
    Voor het maken van zuurdesem zijn maar twee ingrediënten nodig; bloem en water. De wilde gisten en melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn in de bloem hoeven alleen maar geactiveerd te worden met een beetje water. Door dit mengsel regelmatig te verversen ontstaat na verloop van tijd een energieke ‘zuurdesemstarter’; een natuurlijk rijsmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor historisch lekker brood. De zuurdesemstarter van Vlaamsch Broodhuys is sinds 1996 actief en wordt door onze bakkers gezien als het hart van de bakkerij. We hanteren lange rijstijden, zodat de enzymatische ontwikkeling van de zuurdesem in alle rust een prachtige smaak, geur en kleur kan toevoegen. Daarom kan dit brood met recht ‘100% zuurdesembrood’ worden genoemd.

    POUSSE-LENT
    Pousse-lent is brood dat wordt gemaakt met een beetje zuurdesem en een kleine hoeveelheid gist. Door gebruik te maken van lange rijstijden, krijgen zowel de gist als het zuurdesem, genoeg tijd om belangrijk werk te doen. Het zuurdesem zorgt dankzij de enzymatische ontwikkeling voor een betere smaakontwikkeling, het gist produceert koolzuur om het brood mooi te laten rijzen. Deze combinatie resulteert in een brood met minder uitgesproken zuren dan 100% zuurdesembrood, maar met een diepere geur en smaak dan brood dat alleen gist bevat.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief