Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. aardappelen
500 gr. aardappelen
500 gr. kippenbout of kippenpoot
150 gr. spekblokjes
150 gr. spekblokjes
250 gr. champignons
250 gr. wortel
250 gr. wortel
3 uien
Ingrediënten uit jouw keuken
175 ml. kippenbouillon
2 tenen knoflook
1 laurierblad
250 ml. rode wijn
1 el. bloem
1 el. tijm
flinke klont boter
gemalen peper en zout
En aan de slag!
flinke klont boter
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schil de wortel en snijd in plakjes. Als ze erg dik zijn, snijd ze dan eerst in de lengte door en dan in halve maantjes.
- Schil de uien. Snipper 1 ui en snijd de andere 2 in hele grove stukken.
- Hak de knoflook.
- Schrob de champignons en snijd ze doormidden, de grote in kwarten.
- Neem een ruime braadpan en bak de spekjes uit. Schep de spekjes uit de pan. Voeg een klont roomboter toe en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
- Doe nu de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in de pan en fruit even aan. Bestrooi met de bloem en bak al roerend 5 min. aan. Doe de wijn erbij, roer goed door en laat de alcohol even verdampen. Voeg de bouillon, de laurier en de tijm toe en breng tot het kookpunt. Doe dan ook de kip, de spekjes en de ui in de pan, zet het vuur laag doe de deksel op de pan en laat 60 min. stoven.
- Schil intussen de aardappelen en kook deze in 15-20 gaar.
- Bak de champignons in een andere pan en voeg deze de laatste 20 min. aan de stoof toe.
- Serveer met gekookte aardappelen.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!