• NIEUW
  • Coq au vin
    30-11-2021

    Coq au vin

    Klassieke Franse stoof met kip en wijn.

     

    2 personen
    bereiden 60 minuten
    stoven 60 minuten
       
    Ingrediënten Rechtstreex 
    500 gr. aardappelen
    500 gr. kippenbout of kippenpoot
    150 gr. spekblokjes
    250 gr. champignons
    250 gr. wortel
    3 uien

    Ingrediënten uit jouw keuken
    175 ml. kippenbouillon
    2 tenen knoflook
    1 laurierblad
    250 ml. rode wijn
    1 el. bloem
    1 el. tijm
    flinke klont boter
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schil de wortel en snijd in plakjes. Als ze erg dik zijn, snijd ze dan eerst in de lengte door en dan in halve maantjes.
    • Schil de uien. Snipper 1 ui en snijd de andere 2 in hele grove stukken. 
    • Hak de knoflook.
    • Schrob de champignons en snijd ze doormidden, de grote in kwarten.
    • Neem een ruime braadpan en bak de spekjes uit. Schep de spekjes uit de pan. Voeg een klont roomboter toe en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
    • Doe nu de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in de pan en fruit even aan. Bestrooi met de bloem en bak al roerend 5 min. aan. Doe de wijn erbij, roer goed door en laat de alcohol even verdampen. Voeg de bouillon, de laurier en de tijm toe en breng tot het kookpunt. Doe dan ook de kip, de spekjes en de ui in de pan, zet het vuur laag doe de deksel op de pan en laat 60 min. stoven.
    • Schil intussen de aardappelen en kook deze in 15-20 gaar.
    • Bak de champignons in een andere pan en voeg deze de laatste 20 min. aan de stoof toe.
    • Serveer met gekookte aardappelen.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Coq au vin
    25.39
    2p
    Geroosterde hutspot
    14.97
    (4p)
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Oranje wortel
    Biodynamisch Biologisch
    1.40
    500 gram (+/- 5 stuks)
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Connect - iets kruimig
    Biodynamisch Biologisch
    1.77
    500 gram
    BIO
    Heereco
    Uden
    Witte champignons
    Biologisch
    2.93
    bakje (250 gram)
    Boer de Ronde
    Oosterland
    Kippenbout
    Bevroren
    5.14
    250 gram (1 stuk)
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Spekblokjes
    Biologisch
    5.65
    stuk (150 gram)
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Speklappen
    Bevroren Biologisch
    7.04
    250 gram (2 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL