Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Rechtstreex Proeverij Krimpenerwaard

Rechtstreex Proeverij Krimpenerwaard
 

Maak kennis met de lokale producten van Rechtstreex en de wijkpunten tijdens de proeverij in Krimpenerwaard. Op 22 juni geven de drie wijkpunten van Krimpenerwaard een proeverij met de lokale producten van boeren in de buurt. Kom je ook proeven?

Op de fiets 

Maak een mooie fietstocht door de voorjaarspolder langs de drie afhaalpunten in het westelijke deel van de Krimpenerwaard. Maak kennis met de boer en luister naar zijn of haar verhaal over hun producten zo van de boer op je bord met een eerlijke prijs. 

Je kan bij een willekeurig afhaalpunt starten:
 

  • Rechtstreex Lekkerkerk, Achterweg 34; Gastvrouw Sybrich Burggraaf ontvangt u graag tussen 9:00 – 12:00 uur voor een gezellige high-tea proeverij met diverse kleine hapjes gemaakt van Rechtstreex producten. 

Biologische Kefir
Laat je hier enthousiasmeren en verrassen door de Kefir van biologische geitenboer Mart-Jan de Jong van De Bonte Weide. Hij vertelt graag over zijn top-product de gezonde geiten kefir en laat je uiteraard proeven van de kefir met of zonder extra smaakje.

Naturally Granola
Tiara van Naturally Granola, sinds kort inwoonster van de gemeente Krimpenerwaard, laat je verrassen door de mooie en rijke smaken van de zelfgemaakte granola’s. 
 

  • Rechtstreex Gemaal Reinier Blok, Breekade 2 / hoek IJsseldijk in Krimpen a/d IJssel; Gastheer Michel en gastvrouw Lisette van Cappellen nodigen je van harte uit langs te komen tussen  9:00 – 16:00 uur. Zij vertellen je alles over alle (h)éérlijke producten van Rechtstreex. En spannend … geblinddoekt proeven! Wat denk jij dat het is? Ook de kinderen kunnen hier kennismaken, in een leuke miniworkshop, wat voor leuke dingen je allemaal kunt maken met de Rechtstreex producten.

Hoeve Linquenda
Onze natuurboer Ab Vonk Noordergraaf van Hoeve Linquenda uit Ouderkerk a/d IJssel maakt ter plekke de allerlekkerste gehaktballetjes die je natuurlijk ook mag proeven. Hij weet als geen ander te vertellen over zijn koeien die in het natuurgebied grazen. 

Van Perkouwse Grond 
Je ruikt het al van verre, die heerlijk geurende vlierbloesem. Hanneke van Perkouwsegrond heeft weer enorm haar best gedaan en het resultaat, de verse vlierbloesemsiroop, mag er zijn. Ook een hele goede combinatie met de gehaktballetjes. 

Natuurlijk kun je die dag buiten in de voortuin op het terras lekker picknicken. We hebben mooi weer besteld!
 

  • Rechtstreex Streekmuseum, IJsseldijk 312 in Krimpen a/d IJssel; ’s Middags tussen 14:00 – 17:00 uur is het Streekmuseum open en staat onze wijkchef Linda Lobbe klaar om alle vragen te beantwoorden samen met Rechtstreex coördinator Judith. Zij kan als geen ander vertellen over alle deelnemende boeren en producenten uit het hele ommeland van Rotterdam/Krimpenerwaard. Heb je vragen over de filosofie achter Rechtstreex? Stel ze gerust.

Kaasboerderij De Twee Hoeven
Kom kennis maken met producten van kaasboerderij De Twee Hoeven uit Haastrecht en proeven van een mini-kaasfondue met brood/groenten van Rechtstreex. 

Bessentuin De Rode Mus
Terwijl de eerste bessen langzaam op kleur beginnen te komen kun je tijdens de Proeverijroute heerlijke bessenhapjes komen proeven van bessentuin De Rode Mus. Wat denk je van een toastje met pittige kaas met blauwe bessen of met Katrien haar onovertroffen jam? 

Uiteraard is ook het Streekmuseum Krimpenerwaard open voor een bezoek. Een museale ontdekkingstocht hoe de boeren zich steeds weer hebben aangepast aan een andere tijd.
 

Tot dan!