Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Workshop: Is wild het meest duurzame stukje vlees?

Is wild het meest duurzame stukje vlees? Op die vraag proberen we een antwoord te vinden tijdens deze workshop op 14 oktober. 

Wild is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzaam stukje vlees. Questionmark gaf wild de Hoogste score voor dierenwelzijn en milieu in hun rapport: 'Wat eten we met kerst?'. Hier kwam uit dat van alle soorten vlees, wild de minste milieu-impact heeft en het hoogste scoort op dierenwelzijn, ze hebben immers een vrij bestaan gehad. Voorwaarde vanuit dierenwelzijn is wel dat er sprake is van echt wild dat vanwege wildbeheer afgeschoten moet worden. En dus geen kweekwild.

Hollands Wild
In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren bijvoorbeeld kangoeroevlees uit Australië, terwijl jagers ganzen uit onze Hollandse polders moeten vernietigen. 

Tijdens deze workshop laat Jager Dirk-Jan Polak zien hoe het zit met wild. Waarom het duurzaam is en wat je er allemaal mee kan maken. De workshop bestaat uit drie delen: Een presentatie, gesprek en proeverij.

De workshop is erg gewild, dus meld je snel aan!
 

Praktische informatie
Wanneer: maandag 14 oktober
Waar: Keilestraat 9F
Hoe laat: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: €15
 

Bestel hier je ticket