Aantal personen
4 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. vastkokende aardappels, geschild en in gelijke stukken
150 gr. oesterzwammen in grove stukken gescheurd
250 gr. kastanjechampignons in kwarten gesneden
6 eieren
200 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
4 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. vastkokende aardappels, geschild en in gelijke stukken
150 gr. oesterzwammen in grove stukken gescheurd
250 gr. kastanjechampignons in kwarten gesneden
6 eieren
200 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui, gehakt
lichte olijfolie
azijn
azijn
mosterd
gemalen peper en zout
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
- Knip een rondje bakpapier uit en leg het in de quiche schaal.
- Schil of schrob de aardappels en snijd in blokjes. Kook ze in 15 min. gaar in gezout water. Giet af en doe ze in de quiche schaal.
- Hak de ui in blokjes en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook glazig. Schep uit de pan en doe in de quicheschaal. Bak in dezelfde pan de kastanjechampignons bruin en schep over in de quicheschaal. Doe daarna hetzelfde met de oesterzwammen. Hou een paar paddenstoelen apart om later op de frittata te leggen.
- Klop de eieren los met wat peper en zout en giet in de quicheschaal bij de rest van de ingrediënten, meng alles goed door. Bak 20 min. in de oven tot het ei gestold is.
- Was de sla. Meng voor de dressing 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 tl. mosterd, peper en zout. Hussel door de sla.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!