• NIEUW
  • Frittata met paddenstoelen
    12-11-2020

    Frittata met paddenstoelen

     

    4 personen
    bereiden 25 minuten
    oven 20 minuten
       

     

    Aantal personen
    4 personen

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. vastkokende aardappels, geschild en in gelijke stukken
    150 gr. oesterzwammen in grove stukken gescheurd
    250 gr. kastanjechampignons in kwarten gesneden
    6 eieren
    200 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook, gehakt
    1 ui, gehakt
    lichte olijfolie 
    azijn
    mosterd
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 180 graden Celcius. 
    • Knip een rondje bakpapier uit en leg het in de quiche schaal.  
    • Schil of schrob de aardappels en snijd in blokjes. Kook ze in 15 min. gaar in gezout water. Giet af en doe ze in de quiche schaal.
    • Hak de ui in blokjes en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook glazig. Schep uit de pan en doe in de quicheschaal. Bak in dezelfde pan de kastanjechampignons bruin en schep over in de quicheschaal. Doe daarna hetzelfde met de oesterzwammen. Hou een paar paddenstoelen apart om later op de frittata te leggen.
    • Klop de eieren los met wat peper en zout en giet in de quicheschaal bij de rest van de ingrediënten, meng alles goed door. Bak 20 min. in de oven tot het ei gestold is.
    • Was de sla. Meng voor de dressing 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 tl. mosterd, peper en zout. Hussel door de sla.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Rotterzwam
    Rotterdam
    Oesterzwammen - kleine verpakking
    5.46
    zakje (300 gram)
    BIO
    Heereco
    Uden
    Kastanje champignons
    Biologisch
    3.02
    bakje (250 gram)
    BIO
    Heereco
    Uden
    Paddenstoelenmix
    Biologisch
    4.04
    bakje (250 gram)
    Fritatta met paddenstoelen
    Vegetarisch
    17.42
    (4p)
    BIO
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Slamix
    Biologisch Verpakt in plastic
    2.15
    zakje (100 gram)
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander- vastkokend (middel/groot)
    2.45
    kilo
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren 6 stuks
    2.19
    doosje (6 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL