• NIEUW
  • Galette met rode kool, blauwe kaas en peer
    02-12-2021

    Galette met rode kool, blauwe kaas en peer

    Een galette is een soort platte hartige taart. Het deeg maken is echt niet moeilijk en veel lekkerder dan kant en klaar.

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
    oven 65 minuten
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 kg. rode kool 
    3 peren
    200 gr. blauwklaver kaas
    200 gr. bloem
    150 gr. koude boter
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    50 ml. ijskoud water
    1 ei
    4 el. bruine suiker
    1 laurierblad
    1 el. kaneel
    100 ml. balsamicoazijn
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
    • Snijd de kool in kwarten en rasp of snijd in zo dun mogelijke sliertjes. 
    • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd 2 van de 3 peren in blokjes. Snijd de andere peer in plakjes. Besprenkel de peren plakjes met wat citroensap of azijn en zet deze even weg in de koelkast.
    • Neem een grote pan met een klontje roomboter of olie en bak de rode kool 5 min. al roerend. Voeg dan de blokjes peer, balsamicoazijn, suiker, kaneel, en laurierblaadje toe. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur min. 40 min. stoven. Check tussendoor of er genoeg vocht in de pan zit, voeg anders een scheutje water toe.
    • Scheid van 1 ei de dooier van het eiwit.
    • Snijd de koude boter in hele kleine blokjes en wrijf deze met je vingers door de bloem tot je een kruimig deeg krijgt. Klop de eidooier los met 50 ml. koud water, voeg bij het deeg en kneed goed door met je handen. Maak er een bal van en wikkel in plastic. Leg 5 min. in de koelkast. 
    • Snijd de blauwe kaas in stukjes.
    • Laat de rode kool uitlekken in een vergiet.
    • Neem het deeg uit de koelkast, bestrooi je werkblad met wat bloem en rol uit tot een ronde plak. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
    • Verdeel de rode kool over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om; dat mag best een beetje rommelig zijn. Klop het eiwit met wat olie los en smeer hiermee de zijkanten van het taartdeeg in.
    • Doe de taart in de oven en bak 35 min. verdeel dan de plakjes peer en blauwe kaas erover en bak nog eens 10 min.
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.