Ingrediënten van Rechtstreex
1 bloemkool
1 kg. zoete aardappel
250 gr. (gekleurde) cherrytomaat
400 ml. yoghurt
verse kruiden (peterselie, dille) of tuinkers
Ingrediënten van jou
extra vierge olijfolie
2 el. kurkuma
2 el. komijnzaad
3 tenen knoflook, geperst
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Breek of snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng er de kurkuma, komijnzaad, knoflook, 4 el. olie, peper en zout door. Verdeel over een bakplaat.
- Schil de zoete aardappel en snij in dunne frites. Meng met 2 el. olie, peper en zout en verdeel over een tweede bakplaat.
- Zet beide bakplaten in de oven, de zoete aardappel boven. Hussel halverwege een keer om. Voor beide geldt een gaartijd van ongeveer 20 min, maar check het tussendoor.
- Was de kruiden en hak fijn.
- Snijd de tomaatjes in partjes en breng op smaak met een beetje olijfolie en peper en zout.
- Breng de yoghurt op smaak met 1 teentje knoflook, (een deel van de) verse kruiden of tuinkers en peper en zout.
- Verdeel de yoghurt over het bord en schep de frites aan de ene kant en de bloemkool aan de andere kant. Garneer met de tomaatjes en de overgebleven kruiden. Mocht je kruiden in de tuin hebben staan, de bloemetjes zijn ook eetbaar en leuk en lekker om mee te garneren! Op de foto zie je wat bieslookbloemen.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!