• NIEUW
  • Geroosterde boerenkool met zoete aardappelpuree
    01-07-2022

    Geroosterde boerenkool met zoete aardappelpuree

    Geïnspireerd op de klassieke boerenkool stamppot, maar dan net even anders en vegan!

     
    2 personen
    bereiden 45 minuten
       
     

     

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    700 gr. zoete aardappel
    500 gr. boerenkool
    250 gr. paddenstoelenmix
    crunchy chili olie van Real Good Food
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    50 ml. plantaardige melk
    olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Meng met een scheutje olijfolie en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 min. gaar. Doe de blokjes in een hoge mengbeker, doe de plantaardige melk erbij en puree met de staafmixer tot een gladde puree. 
    • Rits de boerenkoolbladeren van de nerf, scheur de grote bladeren in stukken. Was ze en dep daarna goed droog. Wrijf met je handen een paar el. olie door de bladeren. Leg ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met gemalen zout. en rooster ± 8 min. in de oven.
    • Scheur en/of snij de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een el. chilli olie rondom bruin.
    • Verdeel de puree over de borden en rangschik de boerenkoolbladeren en de paddenstoelen erover. Garneer met de nootjes uit de chilliolie.
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL