Ingrediënten van Rechtstreex
700 gr. zoete aardappel
500 gr. boerenkool
700 gr. zoete aardappel
500 gr. boerenkool
250 gr. paddenstoelenmix
crunchy chili olie van Real Good Food
crunchy chili olie van Real Good Food
Ingrediënten uit jouw keuken
50 ml. plantaardige melk
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Meng met een scheutje olijfolie en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 min. gaar. Doe de blokjes in een hoge mengbeker, doe de plantaardige melk erbij en puree met de staafmixer tot een gladde puree.
- Rits de boerenkoolbladeren van de nerf, scheur de grote bladeren in stukken. Was ze en dep daarna goed droog. Wrijf met je handen een paar el. olie door de bladeren. Leg ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met gemalen zout. en rooster ± 8 min. in de oven.
- Scheur en/of snij de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een el. chilli olie rondom bruin.
- Verdeel de puree over de borden en rangschik de boerenkoolbladeren en de paddenstoelen erover. Garneer met de nootjes uit de chilliolie.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!