Aantal personen
2 personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 (spits)kool
250 gr. (wilde)tomaatjes
500 gr. aardappels
1 (spits)kool
250 gr. (wilde)tomaatjes
500 gr. aardappels
2 el. verse peterselie, koriander of tuinkers
Ingrediënten van jou
4 el. olijfolie
2 el. vandouvan, marsala of kerriepoeder
2 tenen knoflook uitgeperst
zout en peper (liefst uit de molen)
4 el. olijfolie
2 el. vandouvan, marsala of kerriepoeder
2 tenen knoflook uitgeperst
zout en peper (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Snijd de spitskool in kwarten, met de stronk er nog aan.
• Snijd de aardappels in partjes.
• Meng in een schaaltje de olijfolie, knoflook, kerrie en peper en zout.
• Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de parten spitskool en aardappels erop. Schenk het oliemengsel erover en wrijf even door met je handen. Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
• Snijd de tomaatjes en breng op smaak met wat olie, peper en zout en eventueel wat kruiden en/of azijn.
• Maak het bord op door eerst de aardappels erop te scheppen en dan de kool erop te leggen. Maak af met de tomaatsalade en eventueel wat kruiden.
• Snijd de spitskool in kwarten, met de stronk er nog aan.
• Snijd de aardappels in partjes.
• Meng in een schaaltje de olijfolie, knoflook, kerrie en peper en zout.
• Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de parten spitskool en aardappels erop. Schenk het oliemengsel erover en wrijf even door met je handen. Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
• Snijd de tomaatjes en breng op smaak met wat olie, peper en zout en eventueel wat kruiden en/of azijn.
• Maak het bord op door eerst de aardappels erop te scheppen en dan de kool erop te leggen. Maak af met de tomaatsalade en eventueel wat kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!