Aantal personen
2 personen
Bereiden 45 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 kleine pompoen
200 gr. spelt
±60 gr. geraspte kaas
1 handje peterselie, bieslook of tuinkers, gehakt
1 kleine pompoen
200 gr. spelt
±60 gr. geraspte kaas
1 handje peterselie, bieslook of tuinkers, gehakt
100 gr. slasoort
Ingrediënten uit jouw keuken
1 kleine ui fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1 el. gedroogde tijm
2 el. goede olijfolie
1 kleine ui fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1 el. gedroogde tijm
2 el. goede olijfolie
dressing: 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 tl. mosterd, 1 tl. honing
gemalen peper en zout
En aan de slag!
• Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
• Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±30 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
• Was de pompoen en snij de kontjes eraf. Snij doormidden en haal met een lepel de zaden eruit.
• Meng in een kom de spelt, kaas, kruiden, knoflook, olie, ui. Breng op smaak met peper en zout.
• Leg de twee halve pompoenen op een ovenplaat en vul ze met de speltvulling. Schuif deze in de oven en gaar ze in ±25 min.
• Was de sla, meng de ingrediënten voor de dressing. Hussel door elkaar.
• Neem de halve pompoenen uit de oven en leg op een groot bord, serveer met een salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
• Neem de halve pompoenen uit de oven en leg op een groot bord, serveer met een salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!