Aantal personen
2 personen
Voorbereiden 15 minuten.
Stoven 60 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr paddenstoelenmix
1 rode paprika
250 ml tomatobase
brood
1 grote ui
2 kaneelstokjes (of 1 tl gemalen kaneel)
75 ml rode wijn
2 el rode wijnazijn
30 gr roomboter
zout en peper (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Snijd de ui in maantjes en de paprika in dunne ringen. Scheur en snij de paddenstoelen in grove stukken.
• Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui in de pan en fruit voor 5 min.
• Voeg de paddenstoelen en paprika toe en fruit deze 5 min. mee. Blus af met de wijn en azijn en laat even verdampen.
• Voeg dan de tomatobase en kruiden toe en laat op laag vuur ongeveer 1 uur pruttelen. Roer tussendoor even om. Breng op smaak met peper en zout.
• Snij het (onafgebakken) brood in dikke plakken en rooster in een grillpan, een tostiapparaat of in een broodrooster
• Serveer met het geroosterde brood en roomboter.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!