• NIEUW
  • Half gedroogde tomaatjes
    01-09-2021

    Half gedroogde tomaatjes

    Lekker bij een borrelplankje, door de pasta, salade of op brood.

     

    hoeveelheid 400 ml.
    bereiden 30 minuten
    oven 2-3 uur
       

     

    Benodigd
    weckpot van 400 ml.
     
    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. soeptomaten, gewassen 
    2 takjes tijm of rozemarijn
    2 knoflooktenen, gepeld en gekneusd

    Ingrediënten uit jouw keuken
    300 ml. olijfolie
    peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 125 graden.
    • Snijd de tomaten in achten en doe ze in een vergiet. Bestrooi met een beetje zout en laat zo 10 min. staan zodat het vocht eruit lekt.  
    • Leg de tomaatjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe in de oven en laat 2-3 uur drogen. Draai de tomaatjes tussendoor een paar keer om. Ze mogen niet bruin worden, zet eventueel de oven lager. Hoe droog je ze wilt kun je zelf bepalen. Als je verse knoflook gebruikt, droog de teentjes dan mee in de oven.
    • Laat de tomaatjes afkoelen en doe samen met de gekneusde knoflook, kruiden en olie in een schone pot. 
    Houdbaarheid
    Je kunt de tomaatjes enkele weken in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat ze altijd goed onder de olie bedekt zijn en gebruik altijd een schoon bestek, dan blijven ze het langst goed.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief