De 7 pijlers van Rechtstreex

Rechtstreex bouwt aan een nieuwe voedselketen waarin je weer weet waar je eten vandaan komt en hoe het gemaakt is. Dit doen we samen met onze boeren, buren en wijkchefs en natuurlijk ons gedreven team. Bij hoe wij inkopen spelen de onderstaande pijlers een belangrijke rol. Lees hier ook onze missie. 

1. Boeren krijgen weer een gezicht

We vertellen jou het unieke verhaal van de boeren en makers met wie we samenwerken. Zo leer je meer over wie jouw eten gemaakt heeft. En heb je een vraag of opmerking over een product? Dan gaan we het gesprek aan met de boer! 

2. Producten uit de buurt

We halen al onze producten zo dicht mogelijk uit de buurt (straal van ca. 50 km) en werken direct met onze boeren en makers. Zo weet jij precies waar je eten vandaan komt en hoe het gemaakt is. En dankzij onze efficiënte logistiek houden we de kosten en het aantal voedselkilometers laag. 

3. Vers en seizoensgebonden

Ons brede assortiment is altijd vers en seizoensgebonden. Dat is niet alleen heel lekker, maar vaak ook goedkoper dan je denkt en beter voor het milieu.

4. Eerlijke prijs voor iedereen

We vinden het belangrijk dat iedereen in de korte keten geniet van een eerlijke prijs. Van elke euro die je bij ons uitgeeft gaat daarom 56 cent naar de boer of maker.

5. Stimulering van de lokale economie

Door boodschappen te doen bij onze boeren en makers draag je bij aan de stimulering van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid in de regio.

6. Betere wereld

We werken graag samen met mensen en bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. Dat kan zijn omdat ze een sociaal-maatschappelijke doelstelling hebben, maar ook omdat ze bewuste keuzes maken rondom thema’s als milieu en duurzaamheid. Binnen Rechtstreex gebruiken we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. 

7. Altijd vrije keuze

Je bent bij ons altijd vrij om te bestellen wat en hoeveel je wilt. We werken niet met abonnementen of vaste boxen, dus je betaalt alleen voor wat je bestelt!