Aantal personen
2 personen
Voorbereiden 15 min. / Bereiden 30 min.
Ingrediënten van Rechtstreex
250-350 gr kippendijenfilet, ontdooid
300-400 gr (soep-) tomaten in parten
500 gr aardappels in parten
100 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten uit jouw keuken
1 ui in parten
2 tenen knoflook, geperst
1 tl thijm
1 tl paprikapoeder
2 el balsamicoazijn
olijfolie
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
• Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak ze ± 30 min. in de oven.
• Doe de kip, ui en tomaten in een schaal en meng met de thijm, paprikapoeder, knoflook, balsamico azijn, scheutje olie en peper en zout. Neem een andere ovenplaat met bakpapier en leg het mengsel hierop. Bak in ± 25 min. gaar in de oven.
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
• Serveer de kip met de aardappeltjes, eventueel wat goede mayonaise en de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!