• NIEUW
  • Koolrolletjes met gehakt
    04-09-2020

    Koolrolletjes met gehakt

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. kruimige aardappel
    1/2 kool (met voorkeur savooiekool maar een andere kool kan ook)
    250 gr. gehakt 
    100 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    1/2 ui fijngesneden
    1/2 appel geraspt of fijngesneden 
    snuf kaneel
    200 ml. melk
    klont boter 
    1 e. mosterd 
    zout en peper(liefst uit de molen)
    basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout

    En aan de slag!  
    • Haal 4 grote bladen van de kool, haal eventueel de dikke nerf eruit. Blancheer 2 min. in kokend water en leg even apart.
    • Meng het gehakt met de appel, ui, mosterd, snuf kaneel en peper en zout. Verdeel in 4 balletjes en kneed er dan een 'worstje' van. Rol elk worstje in een koolblad, vouw tussendoor de randjes naar binnen. Gaar de rolletjes(in kleine schaal) in ongeveer 25 min op 180 graden in de oven.
    • Schil de aardappel en snij in gelijke blokjes. Kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet af en gooi ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper net zolang tot een mooie gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
    • Was de sla. Voeg eventueel de rest van de appel toe en meng met de dressing.
    • Schep de puree op het bord en leg de koolrolletjes erbij. Serveer met de salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.