• NIEUW
  • Maaltijdsalade biet venkel
    14-08-2020

    Maaltijdsalade biet venkel

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
    koken 40 minuten
    oven  15 minuten

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    300 gr. speltkorrels
    500 gr. bieten
    500 gr. pompoen
    200-250 gr. geitenkaas
    1 venkel 
    1 tuinkers
    1 brood
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 el. honing
    2 el. balsamico azijn
    1 tl. mosterd
    olijfolie extra vierge
    gemalen peper en zout  
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Bak het brood af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog 40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
    • Schil de bieten of schrob ze goed schoon. Snijd in kleine stukjes. Kook ze in 10-15 min gaar. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
    • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Je kunt de schil gewoon eten dus schillen is niet nodig. Snijd de pompoen eerst in repen en dan in schuine stukjes. Meng met een beetje olie en rooster dan 15 min. in de oven. 
    • Was de venkel en snijd het groen eraf. Als je jonge venkel met loof hebt kun je het groen ook verwerken in de salade. Schaaf de knol op de mandoline of anders snijd in zo dun mogelijk met de hand.
    • Meng voor de dressing de honing, de mosterd, de balsamico azijn, peper en zout en 6 el. van je lekkerste olie.
    • Maak het bord op en giet de dressing over de salade. Verkruimel de kaas erover. Garneer met de tuinkers en eet met het brood.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.