Ingrediënten van Rechtstreex
1 andijvie
300 gr. tomaten
1 kg. aardappel
100-150 gr. geraspte kaas
4-5 eieren
300 gr. tomaten
1 kg. aardappel
100-150 gr. geraspte kaas
4-5 eieren
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
olijfolie
azijn
mosterd
honing
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schrob of schil de aardappels en snijd in partjes.
- Breng water aan de kook. Doe de aardappels samen met 4 eieren in de pan en kook 8 min. Laat de eitjes schrikken. Spoel de aardappelpartjes af met koud water en laat uitlekken.
- Neem een met bakpapier beklede ovenplaat en leg de aardappels erop, besprenkel met olie. Bak de aardappels 20 min. NB: Voor een snelle variant, kook de aardappels totaal 15 min. en gebruik ze zo.
- Snijd de tomaten en het ei in partjes.
- Snijd de andijvie in dunne reepjes en was in ruime water, laat uitlekken in een vergiet en maak droog in een slacentrifuge of slinger droog in een theedoek(niet in huis ;-).
- Mix voor de dressing 6 el. olijfolie, 2 el. azijn en 1 el. mosterd en 1 el. honing.
- Meng de andijvie met de aardappeltjes, de geraspte kaas en de dressing. Doe de tomaat er later door en garneer met het ei.
Tips: voor een extra romige dressing, mix er 1 rauw ei door. Niet geschikt voor zwangere dames.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!