Aantal personen
2 personen
Bereiden
35 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. wortelen
150 gr. aardappels
1 klein brood
1/4 bakje tuinkers of een handje tuinkruiden (dille, peterselie, koriander)
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. vandouvan of andere kerriesoort
2 tenen knoflook
1 ui in blokjes
4 el. (vegan)yoghurt, creme fraiche of kokosroom
olie om in bakken
gemalen peper en zout
Aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
- Schrob de wortels schoon en snijd in grove stukken. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er 3 el. olie, de specerijen, peper en zout door. Rooster gedurende ongeveer 15 minuten.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in minimaal water met zout in 20 minuten gaar en giet af.
- Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el. olie en fruit hierin de ui en bak dan ook de knoflook even mee. Voeg 500 ml. water en de wortels uit de oven toe. Laat nog ongeveer 15 minuten koken tot de wortels goed zacht zijn. Doe dan ook de aardappels erbij en pureer met de staafmixer. De soep mag lekker dik zijn. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Snijd het aantal gewenste plakken van het (ongebakken) brood en rooster in een broodrooster. Gewoon afbakken in de oven kan natuurlijk ook.
- Verdeel de soep over twee diepe borden, schep de yoghurt of kokosroom erop en garneer met radijscress. Eet met het geroosterde brood.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!