Benodigdheden ovenschaal / oven / sauspan
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. macaroni
800 ml. volle melk
300 gr. kaas
1 tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
100 gr. bloem
100 g. roomboter
1 el. milde mosterd
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Kook de pasta en giet af, spoel even af met koud water.
-
Rasp de kaas.
-
Smelt de boter in de sauspan, meng er de bloem door met een garde en laat 2 min. meebakken. Voeg terwijl je goed blijft roeren de melk toe. Blijf net zolang kloppen tot er een gladde saus ontstaat. Het kan best even duren totdat de melk warm is en de bloem de saus gaat binden, maar blijft vooral goed op de bodem roeren, anders ontstaan er klontjes. Als je denkt dat de saus volledig gebonden is, laat je 'm nog 3-4 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de kaas en de mosterd erdoor tot de kaas gesmolten is.
-
Doe de macaroni in een ovenschaal en meng er 3/4 van saus door. Giet de rest saus over de pasta en bak 20 minuten in de oven. Zet eventueel de grill aan voor een exta bruin korstje.
-
Garneer met de tuinkers en serveer met een frisse salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!