Rechtstreex

Met Rechtstreex bouwen we aan een eerlijke regionale voedselketen als alternatief voor de huidige ontransparante supermarkt. Dat doen we door een compleet assortiment lokale eetboodschappen van boeren en makers uit eigen regio aan te bieden aan consumenten. Je bestelt online en haalt je boodschappen op bij een wijkpunt bij jou in de buurt. Zo heb je verse en smaakvolle producten met een eerlijke prijs voor de boer en voor jou en weet je weer waar je eten vandaan komt. Lekkere lokale boodschappen.

 

Het wijkpunt

Klanten komen hun online bestelling afhalen bij een wijkpunt in de buurt. Daarvan zijn er ongeveer 30 in de Rotterdamse regio. Een wijkpunt is een aantal uur per week open (meestal woensdag en vrijdag 16:00 – 19:00 uur en zaterdagochtend) en wordt gerund door een wijkchef. De wijkchef maakt de bestellingen klaar en geeft ze uit, vertelt meer over de producten, boeren en bereiding en zorgt dat klanten blij vertrekken en volgende week terugkomen.

 

Jouw rol

1 tot 2 uur voor de opening van het wijkpunt ben je aanwezig om het wijkpunt klaar te zetten en de eerste bestellingen in te pakken. Tijdens de openingstijden van het wijkpunt ontvang je de klanten, overhandig je hen de bestelde producten en reken je af. Je bent goed op de hoogte van het seizoen, de producten, de boeren, recepten en bereiding en vertelt klanten daarover. Je bouwt een band op met de klanten die wekelijks langskomen en zorgt met jouw gastvrijheid dat ze met plezier terugkomen. Je gaat zorgvuldig om met de producten en houdt de bewaarcondities en kwaliteit in de gaten. Als alle bestellingen zijn afgehaald ruim je het wijkpunt weer netjes op.

 

Ter voorbereiding doorloop je een opleidingstraject en voor en na de start krijg je coaching. Zodra je bent gestart wissel je ervaringen uit met je collega’s en kennis met de community van Rechtstreex. Je kan gratis deelnemen aan excursies en workshops van Rechtstreex.   

 

Jij bent

Je bent betrokken bij een duurzame voedselketen en hebt kennis over eten. Je bent gastrvij, klantgericht, sociaal, communicatief, commercieel en zelfverzekerd. Je werkt pragmatisch, vlot en zorgvuldig en kan soepel omgaan met onverwachte omstandigheden. Je bent robuust, gezond en fysiek goed in staat om de werkzaamheden in het wijkpunt te verrichten. Je woont in of in de buurt van het Liskwartier. Bij voorkeur heb je ervaring in horeca, hospitality of food.

 

Voor jou

Je ontvangt een basissalaris wat groeit bij succes van het wijkpunt. Daarnaast is er ruimte voor aanvullende werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden binnen Rechtstreex. Je krijgt een training voor het succesvol kunnen uitvoeren van je werkzaamheden, krijgt coaching en wordt onderdeel van de Rechtstreex community. Je bouwt met leuk werk zelf mee aan een duurzame lokale voedselketen.

 

Meer info & solliciteren

Voor meer info kan je contact opnemen met Maarten Bouten via maarten@rechtstreex.nl of 0615887510. Je sollicitatie (motivatie en CV) kan je ook aan Maarten richten. Doe dat uiterlijk 25 maart!