• NIEUW
  • Mediterraanse bonensoep
    13-04-2021

    Mediterraanse bonensoep

     

    2-4 personen
    bereiden 25 minuten
    koken 30 minuten
       
    Ingrediënten van Rechtstreex  
    1 blik bonenmix
    250 gr. wortel
    1 rode paprika
    350 gr. tomaten
    1/2 bos selderijblad, peterselie of 1 bakje tuinkers
    2 broodjes
     
    Ingrediënten uit jouw keuken  
    2 tenen knoflook
    1 ui
    1 tl. korianderpoeder
    1 tl. komijnpoeder
    1 el. ras el hanout
    750 ml. groentebouillon
    olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag! 
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. En bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
    • Schrob de wortel en snijd in reepjes.
    • Snijd de paprika en tomaten in blokjes.
    • Snijd de stelen van de selderijblad. Hak het blad en de stelen fijn en houd gescheiden. 
    • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
    • Fruit de ui en voeg dan de knoflook en specerijen toe, bak 1 min mee. 
    • Doe de wortel, tomaat, paprika, bouillon en de stelen en de helft van het selderijblad in de pan. Doe het deksel erop en laat minimaal een 30 minuten zachtjes pruttelen.
    • Garneer de soep met het restant verse kruiden die je apart hebt gehouden. Serveer met het brood.  
    Tip: Je kunt eventueel restjes groenten, aardappel of worst toevoegen, daar wordt de soep alleen maar lekkerder van ;-)
     
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL