Ingrediënten van Rechtstreex
4 eieren
400 gr. wortel, geschrobd of geschild
400 gr. speltkorrels
2 prei of 4 bosui/knoflookstengel, in ringetjes
1 bosje peterselie of tuinkers
4 eieren
400 gr. wortel, geschrobd of geschild
400 gr. speltkorrels
2 prei of 4 bosui/knoflookstengel, in ringetjes
1 bosje peterselie of tuinkers
2 el. sambal
2 tenen knoflook, gehakt
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. sojasaus
optioneel: een duim gember, gehakt
olie om in te bakken
gemalen peper en zout
1 el. sojasaus
optioneel: een duim gember, gehakt
olie om in te bakken
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog 40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
- Snijd de wortel in flinterdunne reepjes.
- Bak 4 eieren met de dooier nog heel.
- Verhit ruim olie in een wok en fruit de knoflook, sambal en eventueel de gember. Voeg dan de spelt en de wortel toe en roerbak 5 minuten.
- Doe op het laatst de sojasaus, bosui en peterselie erbij en roerbak nog eens 5 minuten.
- Verdeel de nasi over de borden en leg er het gebakken eitje op. Bestrooi met nog wat verse bosui en kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!