Ingrediënten uit jouw keuken
6 eieren
1 amsoi
1 kg. aardappels
1 paprika
6 eieren
1 amsoi
1 kg. aardappels
1 paprika
1 tuinkers
Ingrediënten van jou
2 tenen knoflook, geperst
Ingrediënten van jou
2 tenen knoflook, geperst
1 grote ui
zonnebloemolie of milde olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Snijd de paprika en de ui ook in kleine blokjes.
- Neem een grote bakpan met een scheut olie en doe de aardappelblokjes erin. Bak op middelhoog vuur 20 min. en schep regelmatig om.
- Voeg de ui en de paprika toe en bak nog eens 5-10 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Kluts de eieren samen met de knoflook en peper en zout los.
- Neem een diepe bakpan waar een deksel op kan. Roerbak de amsoi in een scheutje olie ±5 min. tot het zacht is. Schep de amsoi uit de pan en druk het vocht eruit. Veeg de pan schoon, doe er een scheutje olie in. Doe de amsoi terug in de pan en giet er het ei-mengsel op. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de omelet in ±20 min. gaar. Check of de omelet gaar is en zorg dat de omelet los in de pan ligt.
- Leg een grote snijplank op de pan en draai de pan en plank in één beweging om, zodat de omelet in z'n geheel op de plank terecht komt. Snijd in vieren.
- Bestrooi de omelet met de tuinkers en serveer met de gebakken aardappeltjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!