Benodigdheden ovenschaal
Ingrediënten
1 kilo (B-keuze) aubergines
300 gr. tomaten
1 kg. aardappels
100-150 gr. geraspte kaas
1 kilo (B-keuze) aubergines
300 gr. tomaten
1 kg. aardappels
100-150 gr. geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
2 teentjes knoflook
2 teentjes knoflook
2 uien
1 groenten bouillionblokje
1 blikje tomatenpuree
250 ml. water
30 gr. boter
150 ml. melk
olie
1 el. tijm
gemalen peper en zout
150 ml. melk
olie
1 el. tijm
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in ongeveer 20 min. gaar, giet af.
-
Doe de melk en boter in de pan en verwarm. Doe de aardappels erbij en stamp tot een smeuïge puree.
-
Hak de knoflook en snipper de ui.
-
Snijd de aubergines en tomaat in blokjes, houd gescheiden van elkaar.
-
Verhit 3 el. olie in een braadpan en fruit de ui aan. Doe de tomatenpuree en knoflook erbij en bak deze 5 min. mee. Voeg dan de tomaatblokjes, aubergine, tijm, bouillionblokje en 250 ml. water toe. Breng tot het kookpunt, doe dan de deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof voor 15 min.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Vet de ovenschaal in en schep de auberginestoof op de bodem. Verdeel dan voorzichtig de puree erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Plaats de schaal in de oven en bak 15 min. tot de kaas gesmolten is.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!